Η Κοσμοπολίτισσα Σκιάθος

Σκιάθος

Tο καταπράσινο νησί των Σποράδων!


Καταπράσινα πεύκα, πολλά μπαρ και εστιατόρια, καταπράσινες παραλίες!
Η Σκιάθος σας καλεί να μπείτε στο κλίμα της. Ιδανική για ιστιοπλόους που οργώνουν τη Μεσόγειο και για όσους απαιτούν υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, μετρά φανατικούς φίλους από όλον τον κόσμο. Διακοπές σε ένα από τα ειδυλλιακότερα ελληνικά νησιά. Το service στις παραλίες άψογο (σε αντίθεση με πολλούς προορισμούς δυστυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες...). Οι βραδιές στη Χώρα, όπως τις θέλει ο καθένας. Είτε "δυνατές", σε κάποιο από τα πολλά clubs, είτε πιό χαλαρές, σε κάποιο μπαράκι για πιο "ρομαντικούς" τύπους. Οι παραλίες Λαλάρια και Κουκουναριές, κορυφαίες στην Ελλάδα, με την πρω΄τη να έχει πρόσβαση μόνο με βάρκα, ή κάποιο κρουαζιερόπλοιο από τα πολλά που πραγματοποιούν ολοήμερες κρουαζιέρες γύρω από το νησί σε πολύ ειλικρινές κόστος. Το Κάστρο του 14ου αιώνα, ο βιότοπος της Στροφιλιάς, οι σπηλιές...
Η ομορφιά της Σκιάθου απλώνεται παντού. Σελίδα, σελίδα σαν να ήταν διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, που καταγόταν από εδώ. Και σαν σωστή οικοδέσποινα φροντίζει ώστε όλοι της οι επισκέπτες να περνούν αξέχαστα. 


Αξίζει να δείτε στη Σκιάθο

Η παραλία Λαλάρια
Η πανέμορφη αυτή παραλία έχει κάνει διάσημη τη Σκιάθο στα πέρατα του κόσμου. Έτοιμοι να το απολαύσετε; Καταπράσινα νερά, λευκά βότσαλα, πανύψηλα, απόκρημνα βράχια. Γύρω, σκάφη και καΐκια με ανθρώπους από όλη τη γη που έρχονται να απολαύσουν αυτό το θέαμα. Τα λόγια είναι περιττά... Φύγαμε για Λαλάρια!


Κουκουναριές και λίμνη Στροφιλιάς
Ανακαλύψτε τη δεύτερη πιο ξακουστή παραλία της Σκιάθου: Κουκουναριές. Μια απέραντη, χρυσαφένια αμμώδης παραλία, που έχει χαρακτηριστεί ως η φυσικότερη της Μεσογείου. Την αγκαλιάζει ένα πυκνό πευκοδάσος, πίσω από το οποίο σας περιμένει η λίμνη της Στροφιλιάς, ένας μοναδικός βιότοπος που φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών.


Η Χώρα και το Μπούρτζι: αρχοντικό καλωσόρισμα
Μπαίνοντας στο λιμάνι, σας υποδέχεται το Μπούρτζι: μια πευκόφυτη νησίδα, που φιλοξενεί τα ερείπια του Βενετικού φρουρίου, χτισμένο εκεί από τον 13ο αιώνα. Απέναντί, η Χώρα της Σκιάθου απλώνεται αμφιθεατρικά με τα σπίτια με τις κατακόκκινες στέγες και μοιάζει σαν να θέλει να ξεκολλήσει από τη θάλασσα, με το παλιό λιμάνι γεμάτο κρουαζιερόπλοια και πολυτελή σκάφη, μπροστά ακριβώς από τα πολυάριθμα μαγαζιά για φαγητό, νυχτερινή διασκέδαση και καφέ!
Ραντεβού στην οδό Παπαδιαμάντη
Κάθε βράδυ ραντεβού εδώ. Καφέ-μπαρ που σφύζουν από ζωή, εστιατόρια, ταβέρνες και κομψά καταστήματα θα χαρίσουν στις διακοπές σας τον ρυθμό του νησιού. Ο πιό πολυσύχναστος δρόμος της Χώρας. Εκεί θα βρείς τα πάντα, και θα σε βρούν οι πάντες! Ποτέ δεν ερημώνει, ποτέ δεν ησυχάζει, και σίγουρα ποτέ, μα ποτέ δεν θα τον βαρεθείς...
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Από εδώ καταγόταν ο «Άγιος των ελληνικών γραμμάτων», ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες. Καιρός να τον γνωρίσετε. Το σπίτι-μουσείο του Παπαδιαμάντη είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού και θα το βρείτε στη Χώρα, πάνω στην ομώνυμη οδό (Παπαδιαμάντη) . Στα διηγήματά του θα βρείτε ένα άλλο νησί: την αυθεντική Σκιάθο του 19ου αιώνα.
Το Κάστρο -πειρατές, μακριά!-
Θα το ανακαλύψετε στο βορειότερο άκρο του νησιού. Από τον 14ο αιώνα προστάτευε τους Σκιαθώτες από τους πειρατές. Σήμερα, η μυστηριακή του ατμόσφαιρα ακόμη θα σας τυλίξει. Εδώ, η τέχνη είναι ζωντανή στις 2 από τις 22 παλιές εκκλησίες που διασώθηκαν από τις επιδρομές: θαυμάσιες τοιχογραφίες στο Γενέσιον του Χριστού και εντοιχισμένα κεραμικά στον Άγιο Νικόλαο. Ένα ταξίδι στην Τέχνη με φόντο το Αιγαίο.
Παραλίες για όλα τα γούστα 
Ποια να πρωτοδιαλέξετε; Μεγάλη Μπανάνα (με τα πιό τρελά beach party), Τρούλλος, Αγία Παρασκευή, Καναπίτσα, Ξάνεμος, Μεγάλος Ασέληνος. Η λίστα είναι ανεξάντλητη. Παραλιακά μπαρ, ταβερνάκια, θαλάσσια σπορ, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η διασκέδαση στις παραλίες της Σκιάθου έχει αναχθεί σε τέχνη.

Το My Road Trip δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες κόσμου να απολαύσουν το υπέροχο νησί φέτος το καλοκαίρι, με εβδομαδιαίες αναχωρήσεις όλο τον Ιούλιο, σε μοναδική τιμή.. Τόσο μοναδική, που και 237 φορές να έχεις πάει, απλά ξαναπάς!
 Φυσικά διαθέσιμη ημερομηνία ΚΑΙ τον Αύγουστο (δείτε εδώ την εκδρομή αναλυτικά: https://goo.gl/2Cwtvu )