Δελφοί : όλα όσα δεν ξέρετε!


Ο χαρακτηρισμός "Γας ομφαλός" είναι πασίγνωστος για τους Δελφούς. Στο άρθρο που ακολουθεί δεν θα διαβάσετε "τα ίδια και τα ίδια" για τους Δελφούς. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί όλα όσα δεν γνωρίζετε για την περιοχή των Δελφών!


Δραστηριότητες στους Δελφούς


Οι Δελφοί αποτελούν αυτόνομο προορισμό για όσους αγαπούν τα extreme sports και οι Δραστηριότητες. Πεζοπορία, αλεξίπτωτο πλαγιάς (paragliding), ski και snowboard στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και ποδηλασία βουνού είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στους Δελφούς.

Τοπικά προϊόντα


Το ελαιόλαδο και οι ελιές Αμφίσσης που προέρχονται από τον χαρακτηρισμένο ως Παραδοσιακό, Ελαιώνα της Άμφισσας, τον μεγαλύτερο συνεχόμενο ελαιώνα της Ελλάδας, είναι μια απαραίτητη προμήθεια φεύγοντας από τους Δελφούς. Επίσης αντίγραφα αρχαίων κοσμημάτων και ειδών λαϊκής τέχνης είναι παραδοσιακά σουβενίρ για την περιοχή.

Μυθολογία


Αναπόσπαστο κομμάτι των Δελφών είναι η αρχαία ελληνική μυθολογία. Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων. Μύθοι, ιστορία και αλήθεια πλέκονται, για να εγκωμιάσουν το μεγαλείο των Δελφών! Κατά τη μυθολογία, ο Δίας έστειλε δύο αετούς από αντίθετες κατευθύνσεις, για να υποδείξουν το κέντρο του κόσμου. Συναντήθηκαν στους Δελφούς, τον «ομφαλό της γης».

Το μαντείο των Δελφών υπήρξε σπουδαίο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο από τον 6ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. και επιβράβευε τους «θεοπρόπους» με χρησμούς που θεωρούνταν οι πιο αξιόπιστοι

Εδώ υπήρξε το πιο ονομαστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Το Δελφικό τοπίο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1972, και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι ένα δώρο της Ελλάδας προς την ανθρωπότητα. Εδώ θα υποκλιθείτε σε ό,τι έφτιαξαν άνθρωποι και φύση μαζί, δημιουργήματα υπεράνω τόπου και χρόνου. Θα ανακαλύψετε τον βαθύτερο εαυτό σας, θα νιώσετε τη δύναμη των ανθρώπων και την ενέργεια των θεών. Και θα φύγετε με τους δικούς σας χρησμούς.

Η πόλη των Δελφών


Η πόλη των Δελφών είναι έτοιμη να μας υποδεχθεί όλες τις εποχές του χρόνου, με πολλαπλές υποδομές οι οποίες είναι ικανές να καλύψουν όλα τα γούστα! Το ύφος της πόλης αντικατοπτρίζει την αίγλη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Πληθώρα από καφέ, μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια, μπορείτε να βρείτε στην πόλη, για στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης με πανέμορφη θέα.

Στο ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip, βλέπουμε την "άλλη πλευρά" των Δελφών, ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους Δελφούς με την νεανική παρέα του My Road Trip σε συνδυασμό με άλλους υπέροχους προορισμούς!