5+1 λόγοι για να επισκεφθείτε την Βιέννη


Η αυτοκρατορική Βιέννη είναι ένα ζωντανό ταξίδι στον χρόνο! Μια εκδρομή στην γενέτειρα του Στράους θα σας μείνει χαραγμένη στην μνήμη για πάντα. Η Βιέννη είναι η πόλη της Κλασσικής μουσικής, με δεκάδες σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.


Γεωγραφικά η Βιέννη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 170 μέτρων και βρίσκεται ανατολικά του Δούναβη. Είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δούναβη, σε γεωγραφική θέση με μεγάλη οικονομική σημασία καθώς βρίσκεται στην διασταύρωση δύο μεγάλων φυσικών οδών της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι λόγοι να επισκεφθεί κανείς την Βιέννη έστω και μια φορά στην ζωή του είναι εκατοντάδες. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σας παραθέσουμε 6+1 λόγους για να την επισκεφθείτε, γύρω από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα της:

1. Η Κρατική Όπερα της Βιέννης


Η πόλη της μουσικής και γενέτειρα του Στράους όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, Βιέννη, μέσα στα πολλαπλά αξιοθέατα της έχει και την μοναδικής ομορφιάς  κρατική όπερα (γερμ. Wiener Staatsoper), η οποία είναι η κατεξοχήν λυρική σκηνή της Βιέννης και μια από τις αξιολογότερες του κόσμου.
Μπορείτε να θαυμάσετε την μοναδική αρχιτεκτονική της καθώς η πρόσοψη του κτιρίου έχει διατηρηθεί ακέραιη από το 1869, ενώ στο εσωτερικό της η μνημειώδης μαρμάρινη σκάλα θα σας αφήσει έκθαμβους!
Μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές όπερες στην ιστορία της κλασσικής μουσικής, ανέβηκαν στην Κρατική όπερα της Βιέννης.

2. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βιέννης και Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βιέννης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Βιέννης. Έχει την ίδια πρόσοψη με το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorisches Museum), το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντί του. Αρχιτέκτονες και των δυο μουσείων ήταν οι Γκότφρηντ Ζέμπερ και Καρλ φον Χασενάουερ. Οι πρώτες συλλογές του μουσείου άρχισαν να δημιουργούνται από τον 18ο αιώνα, αλλά οι τωρινές του εγκαταστάσεις χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα οι εκθεσιακοί του χώροι καλύπτουν μια έκταση 8.700τ.μ. με εκθέματα από τους τομείς της φυσικής ιστορίας, γεωλογίας, παλαιοανθρωπολογίας και προϊστορίας.

3. Αυτοκρατορικοί κήποι 


Ο χώρος πέριξ του Ανακτόρου Σένμπρουν διαμορφώθηκε σ΄ ένα τεράστιο κήπο που χωρίζεται σε τέσσερα τεταρτημόρια με κέντρο το ανάκτορο. Τον κήπο αυτό σχεδίασε ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Φαν Στεκχούεν κατά τον γαλλικό ρυθμό του 18ου αιώνα.
Γαλλικού στιλ κήποι είναι το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες και περιέχει μεταξύ άλλων και έναν λαβύρινθο, το Tiergarten που είναι ο παλιότερος εν ενεργεία ζωολογικός κήπος του κόσμου (1752), έναν βοτανικό κήπο και 32 αγάλματα που αντιπροσωπεύουν θεότητες και αρετές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μνημείο συμπεριελήφθηκε στα τέλη του 1969 με απόφαση της Ουνέσκο στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

4. Ανάκτορο Χόφμπουργκ


Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στο Μουσείο της Σίσσυ, στο Ανάκτορο Χόφμπουργκ της Βιέννης! Η μόνιμη έκθεση στα διαμερίσματα της Αυτοκράτειρας, φέρνει αντιμέτωπο το μύθο που περιέβαλλε την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ με την πραγματικότητα της ζωής της και παρουσιάζει πολλά προσωπικά της αντικείμενα.
Το Χόφμπουργκ είναι ένα σύμπλεγμα παλατιών, αυτοκρατορικών διαμερισμάτων και αρκετών μουσείων. Έχει συνδέσει την ιστορία του με τη δυναστεία των Αψβούργων. Βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας επί έξι αιώνες.

5. Πλατεία Schwarzenberg 


Στην πλατεία Schwarzenbergplatz βρίσκεται το Παλάτι Schwarzenberg, όπου βρίσκεται το Ρωσικό Μνημείο, αναμνηστικό της απελευθέρωσης της Βιέννης από τους Ρώσους στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό και μοναδικής ομορφιάς μνημείο της Βιέννης.

6. Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου


Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου (γερμ. Stephansdom) είναι ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης στην Αυστρία και αποτελεί έδρα της Μητρόπολης Βιέννης και του Αρχιεπισκόπου της. Είναι κτισμένος στο κέντρο της Βιέννης, πάνω σε ερείπια δύο παλαιότερων ναών, εκ των οποίων ο αρχαιότερος καθαγιάστηκε το 1147, έχοντας αποτελέσει επίκεντρο πολλών σημαντικών γεγονότων της ιστορίας του αυστριακού έθνους. 

Η σημερινή του μορφή, σε μεικτό ρoμανικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του.

Χρήσιμες Πληροφορίες


  • Νόμισμα: Ευρώ
  • Γλώσσα:Η επίσημη γλώσσα είναι τα γερμανικά, ενώ τα αγγλικά και τα γαλλικά είναι αρκετά διαδεδομένα.
  • Δικαιολογητικά:Καινούργιου τύπου ταυτότητα αρκεί
  • Διαφορά ώρας:-1 από Ελλάδα
  • Πρεσβείες:Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, διεύθυνση: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 26, τηλ. 210 8257230, Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη, διεύθυνση: Argentinierstrasse 14, τηλ. 0043 1 5055791 , Προξενικό Γραφείο Βιέννης, διεύθυνση: Mattiellistrasse 2-4,  τηλ. 0043 1 5127148.
Μην χάσετε τις οδικές εκδρομές του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip, όπου θα σας ταξιδέψει στην ονειρεμένη Βιέννη, μαζί με άλλους μοναδικούς προορισμούς όπως η Βουδαπέστη!

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip για να ανακαλύπτετε όλους τους μοναδικούς προορισμούς εδώ: http://myroadtrip.gr/