Η Σαλονικάρα μας!


Η πόλη χωρίς συστάσεις, η συν-πρωτεύουσα, η νύμφη του Θερμαϊκού, η φτωχομάνα, η φραπεδούπολη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η μπουγατσούπολη, η απλά η Σαλονικάρα μας!

Χιλιοτραγουδισμένη και πολυαγαπημένη, η Θεσσαλονίκη μας είναι ο μοναδικός προορισμός στην Ελλάδα όπου ποτέ μα ποτέ δεν θα τον βαρεθεί ο επισκέπτης!
Σίγουρα ένα οδοιπορικό για την Θεσσαλονίκη, χρειάζεται τόμους ολόκληρους για να είναι πλήρες, εμείς όμως θα προσπαθήσουμε με λίγα λόγια να παρουσιάσουμε έστω και μερικά από τα "ωραία" Θεσσαλονίκης:


Τα γλέντια


Πόλη με ιδιαίτερα καλλιτεχνική κουλτούρα η Θεσσαλονίκη, έχει να προσφέρει όλων των ειδών τις λύσεις ψυχαγωγίας στον επισκέπτη: Ταβέρνες, γυράδικα, τσιπουράδικα, λαϊκές πίστες, μπαρ, club και λοιπά είναι όλα στην διάθεση σας για αχαλίνωτο γλέντι μέχρι το πρωί!

Δεν είναι τυχαίο ότι στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης έχουν μεγαλώσει τεράστιες καλλιτεχνικές προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Μαρινέλλα, Ξύλινα Σπαθιά,  Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Αντώνης Ρέμος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σωκράτης Μάλαμας κλπ.

Σπουδαίο ρόλο στην ψυχαγωγική ζωή της Θεσσαλονίκης είναι η γαστρονομία. Η Θεσσαλονίκη προσφέρει και γαστρονομικές επιλογές που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη των επισκεπτών της. Το γευστικό τοπίο της νύμφης του Θερμαϊκού χαρακτηρίζεται από γνήσια μεζεδοπωλεία με πρωταγωνιστές το τσίπουρο και ιδιαίτερες γεύσεις που συναντάμε στην Πλατεία Άθωνος, το Μπιτ Παζάρ, τα Λαδάδικα και την Καλαμαριά.


Τα αξιοθέατα


Τα αξιοθέατα της πόλης είναι δεκάδες! Θα προσπαθήσουμε να περιοριστούμε στα ίσως "μεγαλύτερα" και πιο γνωστά:

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Πολιούχος της Θεσσαλονίκης ο Άγιος Δημήτριος τιμάται με δόξα από τους Θεσσαλονικείς. Ο επιβλητικός Ναός όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Αγίου Δημητρίου, είναι και μουσείο παράλληλα. Αποτελεί το σύμβολο της Θεσσαλονίκης.

Λευκός Πύργος 
Ξακουστός ο Λευκός Πύργος "ορόσημο" της Θεσσαλονίκης. Επιβάλλεται η επίσκεψη σε αυτόν καθώς στις αίθουσες του παρουσιάζεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης, ενώ στην κορυφή του η θέα είναι μοναδική.

Λαδάδικα
Γραφικά αναπαλαιωμένα κτίρια, πληθώρα μεζεδοπωλείων, χρώματα και αρώματα, θυμίζουν πόλη άλλης εποχής... Τα Λαδάδικα είναι "must" προορισμός για τον επισκέπτη της Θεσσαλονίκης.

Πλατεία Αριστοτέλους
Αποτελεί την καρδιά της πόλης. Είναι η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στη θάλασσα και τη παραλιακή. Από τις ομορφότερες πλατείες στην Ελλάδα, προσεγμένη και πλαισιωμένη από όμορφα κτίρια, η πλατεία Αριστοτέλους φιλοξενεί οικογένειες, παιδιά, πλανόδιες μπάντες, νέους και ερωτευμένα ζευγάρια να την διασχίζουν. 

Η Αψίδα του Γαλερίου
Το πιο γνωστό σημείο συνάντησης της μεγαλούπολης του ελληνικού βορρά. Η αψίδα μαζί με ενα μικρό μέρος από τα τείχη και την Ροτόντα, είναι ότι απέμεινε από το Γαλεριανό συγκρότημα που υπήρχε προς τιμήν του ομώνυμου Ρωμαίου αυτοκράτορα τον 4ο μ.Χ αιώνα. 

ΚΘΒΕ - Θέατρο Δάσους
Υπέροχο θέατρο που ταξιδεύει τον επισκέπτη στην αρχαιότητα. Βρίσκεται πάνω από τη πόλη και ως λογικό επακόλουθο έχει καταπληκτική θέα. Είναι κτισμένο μέσα στο δάσος του Σέιχ Σου.

Αθήνα vs Θεσσαλονίκη


Χαρακτηριστική η "κόντρα" και "διαμάχη" των δύο μεγαλουπόλεων στην Ελλάδα, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Πολύ χιούμορ, άπειρα ανέκδοτα και αστεία της πιο γλυκιάς διαμάχης ανάμεσα στις δύο πόλεις. Σας παραθέτουμε μερικές χαρακτηριστικές "διαφορές":
  1. τα τυλιχτά: Σουβλάκι, πιτόγυρο ή σάντουιτς; Δεν έχει σημασία για το ίδιο έδεσμα μιλάμε!
  2. το μετρό: Ναι οκ κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί και στην Θεσσαλονίκη!
  3. Τσουρέκι Τερκενλής, μπουγάτσα, τρίγωνα πανοράματος κλπ: εδώ όσοι μένουμε στην Αθήνα κλαίμε!
  4. Φουιτ = Λάστιχο, Σου λέω = Σε λέω, Καλαμάκι = Σουβλάκι, Αλοιφή = τυροκαυτερή, Τυρί = Κασέρι κλπ κλπ.
Όσες και να είναι οι "διαφορές" των δύο πόλεων ένα είναι το σίγουρο: Η Σαλονικάρα μας είναι μοναδική και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη πόλη στον κόσμο.

Η ομάδα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip, αν και η σύνθεσή της έχει από βέρους Αθηναίους, Ηπειρώτες, Αιγαιοπελαγίτες, Κρητικούς μέχρι Επτανήσιους κλπ κλπ λατρεύει την Θεσσαλονίκη και για αυτό με κάθε ευκαιρία διοργανώνει πολυήμερες εκδρομές στην Θεσσαλονίκη, συνδυαστικά με άλλους μοναδικούς προορισμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip για να ανακαλύπτετε όλους τους μοναδικούς προορισμούς εδώ: http://myroadtrip.gr/