Μπαλί, Σεϋχέλλες, ή απλά ΚΡΗΤΗ;;;




Η χώρα μας ήδη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα νησιά της και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά τους, κάτι που την καθιστά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και όχι μόνο.

Το καλοκαίρι η Ελλάδα έχει ήδη ρεκόρ επισκεψιμότητας, αφού είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών σε σχέση με τους κατοίκους της (σχεδόν 250% ετησίως!).
Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι η Κρήτη!

Το νησί που για όσο κι αν το επισκευθείς, πραγματικά δεν θα το γνωρίσεις ποτέ ολόκληρο… 

Μιάς και καλοκαίριασε όμως, ας γνωρίσουμε κάποιους από τους πιο εξωτικούς προορισμούς του νησιού, που αν και μερικώς οργανωμένοι, πραγματικά θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι ταξιδεύεις μάλλον στο Μπαλί, ή στις Σεϋχέλλες!
Πάμε λοιπόν!!!

1) ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ!




Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησάκι με λευκή άμμο, που το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα με βάθος 1 μέτρο το πολύ! Αν και σημαίνει «νησί των ελαφιών», δεν θα δείτε κανένα ελάφι να περπατάει πάνω στο νησί ή στη γύρω περιοχή.
Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μετά από την Χρυσοσκαλίτισσα, και φτάνοντας εδώ θα αντικρύσετε μια μεγάλη γυμνή έκταση που έχει διαμορφωθεί σαν χώρος στάθμευσης, λίγους σκονισμένους κέδρους και τα υπέροχα χρώματα της λιμνοθάλασσας.
Η παραλία απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το νησάκι και μπορείτε άνετα να περπατήσετε στα ζεστά, αβαθή νερά! Φτάνοντας στο νησί θα ανακαλύψετε πολλές μικρές παραλίες στην νότια ακτή του.
Η άμμος στο Ελαφονήσι είναι λευκή, αλλά σε πολλά σημεία έχει μια ροζ απόχρωση από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει. Τα νερά είναι διάφανα και με το γαλαζοπράσινο χρώμα τους θα σας θυμίσουν πραγματικά εξωτικό παράδεισο!


3)ΠΛΑΚΑ!



Η Πλάκα είναι ένα μικρό, ήσυχο χωριό στην κορυφή του λόφου που υψώνεται πάνω από την Αλμυρίδα, με υπέροχη θέα του κόλπου της Αλμυρίδας. Βρίσκεται 22χλμ. ανατολικά των Χανίων και 1χλμ. από το τουριστικό χωριό της Αλμυρίδας. Εκεί βρίσκονται δύο πανέμορφες παραλίες, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, που και οι δύο έχουν τιμηθεί με τη μπλέ σημαία! Παρόλο που το ήσυχο ψαροχώρι έχει μαγαζιά και ταβερνάκια, οι πεντακάθαρες παραλίες του με τα υπέροχα νερά τους καθιστούν την Πλάκα έναν πανέμορφο προορισμό για βουτιές!

3)ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ



Το αρχικό της όνομα ήταν Καλυδωνία, αλλά οι Ενετοί την ονόμασαν Σπιναλόγκα από την ενετική λέξη Spina-Longa, που σημαίνει μακρύ αγκάθι.
Η Νήσος Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησάκι το οποίο βρίσκεται στο μπουγάζι της λιμνοθάλασσας της Ελούντας, στη βόρεια πλευρά του κόλπου του Μιραμπέλου. Έχει έκτασή σχεδόν 85 στρέμματα και το μέγιστο υψόμετρο είναι 53 μέτρα.
Η ιστορία του νησιού εξακολουθεί να προκαλεί δέος- έχει υπάρξει ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία, καταφύγιο επαναστατών, τόπος εξορίας λεπρών, κρίκος επικοινωνίας με το Κάιρο επί Κατοχής. Το νησί οχυρώθηκε άριστα από τους Ενετούς κατά την παρουσία τους στην Κρήτη. Τόσο από κατασκευαστική και αρχιτεκτονική άποψη, όσο και από αισθητική του όλου τοπίου, το νησί ακόμη διατηρεί την αξεπέραστη ομορφιά του.
Το νησί περιτριγυρίζεται από παντεκάθαρα, καταγάλανα νερά, που μοιάζουν διάφανα! Σε συνδυασμό με την «άγρια ενέργεια» του νησιού, αξίζει να πάρετε το καραβάκι από την Ελούντα για μία αξέχαστη εμπειρία…

4)ΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ


Η λιμνοθάλασσα Μπάλος βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο στην Κρήτη, στο ακρωτήρι Γραμβούσα, κοντά στην πόλη Κίσσαμος ή Καστέλλι στο νομό Χανίων.
Η σουρεαλιστική ομορφιά αυτής της παραλίας, μαγεύει όποιον τον επισκέπτεται.
Το μείγμα της αστραφτερής λευκής και ροζ άμμου και των απίστευτων ζωηρών τιρκουάζ νερών της λιμνοθάλασσας, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και κάθε χρόνο φιγουράρει στις αντίστοιχες λίστες!
Η πιο εύκολη πρόσβαση στον Μπάλο γίνεται με καραβάκι που μπορείτε να πάρετε από την Κίσσαμο και άλλα σημεία του νομού, που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές!



ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η Κρήτη έχει πολύ περισσότερους εξωτικούς προορισμούς από αυτούς που αναφέρονται σ’ αυτό το άρθρο. Όπως πάντα όμως το παρόν δεν είναι τυχαίο, αφού τους παραπάνω προορισμούς θα τους βρείτε στην οργανωμένη εκδρομή μας στην Κρήτη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε συνδυασμό με πολλά άλλα απίστευτα μέρη!

Δύο 8ήμερες εκδρομές, με διαμονή στο κέντρο της Κρήτης, τη Γεωργιούπολη, επάνω στο κύμα, και -για πρώτη φορά- με τέτοιο καθημερινό πρόγραμμα, που τις καθιστά τις πιο ολοκληρωμένες διακοπές στην Κρήτη για καλοκαίρι, και για να γνωρίσει ο ταξιδιώτης μερικά από τα ομορφότερα μέρη του νησιού, σε μοναδική τιμή (όπως πάντα!).

Πλήρες πρόγραμμα των εκδρομών μπορείτε να βρείτε εδώ: https://goo.gl/ywXwB4
Φύγαμε!!!